Not so Bumba.

Het feit dat ik een volledig blogbericht wil wijden aan een een Studio 100-figuur, betekent dat dit echt soort van issue is. Heeft niets te maken met een jeugdtrauma of zo hoor – I think… – eerder met een zekere vorm van afkeer. Een verhaal over haat en liefde (maar vooral haat).

Ik schreef dit enkele maanden geleden in een story op Instagram…

Pré-Vic: ons kind zal nooit Bumba leuk vinden en wij zullen nooit Bumba in huis halen. Post-Vic: het kind loopt rond met een Bumba-toki-toki (muts red.).

Wie ons kent, weet dat wij wel wat waarde hechten aan ons interieur en ons huis. Nadat we onze hele woning verbouwden (home-tour coming up!) maakten we enkele keuzes over hoe onze woning er zou uitzien. We kozen voor een bepaalde stijl en zouden zoveel mogelijk elementen hierin willen inpassen. Vandaar dat je bij ons vooral houten speelgoed, lichte pasteltinten en niet-zo-schreeuwerige-kleurboekjes kan tegenkomen.

En toen kwam Vic…

We willen uiteraard niet hautain klinken: we beseften wel al snel dat die visie niet echt houdbaar was. Na gesprekken met vrienden en collega’s bleek al snel wat we dit dringend moesten bijsturen. Want ja: Vic vindt schreeuwerige kleuren nu net wél leuk. En die lawaaimakende pinguïn of trein van VTech doet hem ook schaterlachen. En ja. Die gele clown behoort nu ook al maanden tot zijn favoriete knuffels… Dus namen wij onze sticky magico en haalden voor Vic ook wat Bumba-stuff in huis. Het feit dat zijn eerste echte tweewoordzin ‘dada Bumba’ was toen we Plopsa Indoor voor de eerste keer verlieten is een prachtige en tegelijk karma-achtige herinnering. En ja. Karma is a bitch!

Dus mensen. Aan iedereen zonder kinderen die ZWEERT nooit speelgoed in huis te halen met felle, schreeuwerige kleuren of met de meest irritante muiekjes… Je bent er aan voor de moeite. Get used to it.

2 thoughts on “Not so Bumba.”

  1. Net gereageerd op je Utrecht-post, waar ik “boycot Bumba” zei. Hier lukt het voorlopig nog steeds. De felle kleurtjes van speelgoed: daar ging ik sowieso al in mee, al pré-baby. Ik wou gerust een Pinterest-huis hebben, maar merkte bij voorafgaand leesonderzoek over opvoeden, etc… dat dit nagenoeg niet mogelijk is als je je kind wil uitdagen en leren groeien en vooral wil stimuleren. Het is nu inderdaad eenmaal zo dat een baby felle kleuren toffer vindt dan die prachtige houtkleuren speelgoedzaken. Maar – tot op heden – lukt het nog steeds om Bumba te bannen! Hoera! 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.