Review: crimibox

12 december 2020. Mijn verjaardag! Ik werd 29 + 1 en dat vroeg om een lockdown-feestje! In intieme kring uiteraard, aangezien we nog steeds de verhoogde corona-maatregelen willen respecteren. Ik kreeg van Eveline een Crimibox cadeau (https://shop.crimibox.com). We spraken af met een bevriend koppel om samen – vanop afstand – te spelen.

Wij speelden het digitale spel ‘Dossier as’. Hierbij bestel je enkel de nodige login om op een bepaalde website het spel te spelen. Het voelt vreemd aan omdat je niet direct weet wat je moet verwachten (“Zou digitaal puzzels oplossen niet wat eentonig zijn?”). Je krijgt bij de digitale box enkel een inlogcode. Verder niks (uiteraard, het verloopt allemaal digitaal 😉 ). Wij zijn op zich wel fan van puzzels en escape rooms, dus we gingen vol enthousiasme aan de slag!

In het begin was het wel een beetje zoeken naar op welke manier deze puzzel opgelost moet worden. Wat heb je nodig? Beperk je je tot de info die je krijgt in het spel? Moet je elders op zoek gaan naar clues? Laat je niet misleiden: je mag/moet voor deze puzzels ALLE INFO gebruiken die je maar hebt…of kan vinden!

Dat maakt deze box wel heel fijn om te doen! Je speelt niet alleen het spel op zich, je moet ook ruimer denken en gebruik maken van alle beschikbare bronnen die er zijn. Heel tof concept en goed uitgewerkt wel!

Je mist het analoge deel niet onmiddellijk, maar ik raad wel aan om een printer bij de hand te houden. Bepaalde puzzels kun je gemakkelijker oplossen door eerst wat papieren af te drukken en deze zo te gebruiken.

Wij deden er uiteindelijk 3 uur over. Hé! 3 uur! Dat is op zich niet slecht hoor! Bleek achteraf een gemiddelde te zijn van tijd die je ervoor nodig hebt.

Probeer jij deze tijd te verbreken? Succes! 😉

#noad

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.