Easy Pump van Bosch Home & Garden (review)

Ik weet niet of het iets herkenbaar is, maar pompen: niet helemaal mijn ding. En dan heb ik het nog ineens niet over de sportieve invulling van het woord, maar wel over het oppompen van zwembadjes, fietsbanden, autobanden, voetballen, … Wij hebben thuis zo’n handmatige veel-te-grote pomp, waarmee wij normaliter onze fietsbanden kunnen opblazen. Ik zeg ‘normaliter’ erbij, want dat ding is allesbehalve handig. Het klikt niet goed op het ventiel, valt om, telkens als er genoeg druk op zit, dan lossen de banden weer bij het verwijderen. Plus: voor elke andere aansluiting (bal, zwembad, …) heb je een ander wisselstukje nodig. Om nog maar te zwijgen over die voetpomp waarmee je een hele dag bezig bent om een klein zwembadje op te blazen… Eigenlijk was ik echt op zoek naar een Easy Pump…

Enkele weken geleden kreeg ik de kans om de Easy Pump van Bosch Home & Garden uit te proberen. Het is een pomp die op een accu werkt en opgeladen wordt via een USB-kabel. Volgens de beschrijving kan deze gaan tot 10,3 bar. Ik ben zelf nog op zoek naar iets om op te pompen dat 10,3 bar is (ter vergelijking: een bal = 0,6 – 1 bar; fietsbanden = 2 bar). Keihandig, toch? Daarnaast is hij ook heel compact en ligt hij handig in de hand. En een belangrijke surplus: je kunt er ook dingen mee oppompen…

Wij hebben het getest met de fietsbanden van Vics fiets, maar ook met een bal (die we zonder lucht aankochten). De fietsbanden gingen eigenlijk als vanzelf. De Easy Pump aansluiten (het buisje draait gewoon op het ventiel van de band), aanzetten, de juiste druk instellen (ongeveer 2 bar) en op start drukken. De pomp doet zijn ding en van zodra de banden de juiste druk bereikt hebben, slaat ze uit en kun je gezellig gaan fietsen.

Voor de bal hadden we uiteraard zo’n pinnetje nodig. Dat zit gewoon in het opbergvak, vooraan in de pomp. Het was even zoeken hoe diep het pinnetje moest gestoken worden, maar op 30 seconden hadden wij een volledig opgeblazen bal waarmee Vic zich helemaal kon uitleven.

Sinds kort ben ik fan van pompen. Voorlopig nog enkel om lucht in fietsbanden of ballen te blazen, wie weet word ik ooit nog fan van de sportieve variant.

Geïnteresseerd? Je kan ze kopen in de Hubo winkels of op de website van Coolblue.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.