Utrecht

Winter in Utrecht? Dat viel eens uit te proberen… Na een heel fijne kerstperiode met vrienden en familie, besloten we om het nieuwe jaar in stijl in te zetten!

Stay.

We verbleven in The Anthony in Utrecht en betaalden € 334,49 (één nacht ontbijt inbegrepen) voor een appartement met 2 slaapkamers – Opi en omi mochten ook mee!. The Anthony is een stijlvol, weelderig en uniek hotel aan de rand van Utrecht. Op wandelafstand, maar wij kozen er toch voor om met de wagen naar het centrum te rijden. Parking was duur! Maar de auto zo dichtbij hebben had voor ons ook wel z’n voordelen (wandelwagen in en uit de auto, shoppingzakskes in de auto, …)

Activities.

THE MAIN EVENT voor ons tijdens onze Nederlandse tweedaagse was uiteraard het Nijntjesmuseum – voor Vic uiteraard, niet voor onszelf. Het was de tweede keer dat we er heen gingen. De vorige keer was toen Vic net 11 maanden oud was (hij kon net wandelen en genoot toen al volop van alle kleuren en figuurtjes), nu zagen we hem nog méér openbloeien! Wij zijn echt fan van dit museum: bijna een must om met je peuter (= dreumes) eens te doen! En oh ja… En HET grote voordeel? Het is Nijntje! Geen Bumba! 12 points for The Netherlands!

Naast ons bezoek aan het Nijntjesmuseum en bijhorende shop (duuh), gingen we ook lekker kuieren langs de Oudegracht. Het ziet er fantastisch uit in de winter, maar zouden dit zeker ook eens op een zonnige zomerdag willen doen! We stellen ons de ontelbare terrasjes voor, activiteit op en aan het water, de bloemenkraampjes, …

Eat.

Niet dat we altijd onze culinaire ontdekkingen gaan delen in elk blogbericht, maar deze is echt wel het vermelden waard… Dineren in een UNIEKE sfeer en op een unieke locatie. Dat is Humphrey’s in Utrecht. We kennen deze keten al enkele jaren (lees: van zodra we een weekend boeken in Nederland – Is er een Humphrey’s in de buurt?!), maar deze keer werden we echt verrast.

Humphreys is te vinden aan het water in de Utrechtse werfkelders. Van zodra je binnenkomt krijg je echt een WAAUW-gevoel! Het is een prachtige setting in een unieke sfeer… En oh ja! Met héél stijlvolle kristallen kroonluchters (sorry, die voorliefde kreeg ik van mijn papa mee).

Conclusie: Utrecht, we love it! Ik denk dat we deze zomer wel nog een uitje zullen plannen. Hebben jullie nog tips? We horen het graag!

One thought on “Utrecht”

  1. Ik bewaar deze tips even voor een uitstapje met meme en pepe mee na Corona 🙂 Hopelijk lukt dit eventueel komende winter – het ziet er alleszins superleuk uit. En ik ben 200% akkoord met je “boycot” tegen Bumba 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.